Bugun...


Muhammed Özkılınç

facebook-paylas
Yahya Yahya Ya Yahya
Tarih: 19-10-2024 17:44:00 Güncelleme: 19-10-2024 18:01:00


Hani derler ya; “Bazıları yaşarken ölü, bazıları da ölüyken dahi diridirler.” İmanı kişiliği, gönlü ölü olanın bedeni diri olsa da ölüdür. Ama nice ölüler vardır ki, onların ölümü binlerce diriden daha çok davasına hizmet eder. İşte Gazze’nin, Filistin’in şehitleri, hatta tüm İslam diyarında hak dava uğruna, Din, iman, namus ve vatan uğruna şehid olan tüm şehitler içinde aynı şey geçerlidir. Ama Şehit İmam Hasan el-Benna ve onun izinden giden dava adamı şehitlerin pek çoğu, bu konuda en güzel örnektirler.

Şehitlerin ölmediklerini müjdeleyen bizzat yaratan Allah’tır (cc): “Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz.” (Bakara 2/154) “Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar diridirler; Allah'ın, lütuf ve kereminden kendilerine verdikleri ile sevinçli bir halde Rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar. Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehit kardeşlerine de hiçbir keder ve korku bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar.” (Âli İmran 3/169-170)

Tarih boyunca şehadet yarışında olan ümmetin yiğit evlatları şehadet sevdasına dair sayısız destanlar yazmışlardır. Mertliğin, cömertliğin, cesaretin, kahramanlık ve fedakârlığın tarihin yapan bu ümmet, ne yazık ki nesillerine bu destanları gereği gibi anlatamadı, tanıtamadı. Ama bu fazilet ve erdemlerin semtine dahi uğramamış olan vahşi batı; hem kendi nesillerine hem de bizim nesillerimize “Süper Men” “Bet Men” “Hîmen” veya “Örümcek Adam” gibi aslı olmayan “sanal” “sahte” ve “çakma” figürleri kahraman diye tanıttı.

Sadece “Aksa Tufanı” başladığından beri değil, bir asırdır nice gerçek kahramanları yaşayarak gördük elhamdülillah… Ümmet ruhu ve kardeşlik şuurumuz devam ettikçe daha nice kahramanlar yetiştirecek ve selefleri olan yiğitlerin yolunu sürdüreceğiz. Başta ABD, SİYONİSTLER ve AB olmak üzere tüm zalimler bunu iyi bilsin, bellesin ve unutmasın. İşte o gerçek kahramanlardan birisi de şehit Komutan Yahya Sinvar’dır. 

“Yaşa” “Varol” gibi manalara gelen “Yahya ismiyle ilgili Diyanet İslam Ansiklopedisi’nde şu ifadeler güzel bir tevafuk olmuş. “İslâm kaynaklarına göre yahyâ kelimesi “yaşamak” anlamındaki hayât kökünden türemiştir. Bu isim Yahyâ’nın faziletli yaşayışı, annesinin kısırlığını giderip doğurganlığını canlandırması, kalbinin iman ve ihlâsla canlılık kazanması, Allah’ın onu itaatle diri tutması, şehitlerin hep diri kalması ve onun şehid olması sebebiyle “o yaşayacak” anlamında kendisine Allah tarafından verilmiştir (Sa‘lebî, s. 374; Jeffery, s. 290). Bir başka yoruma göre Allah, Zekeriyyâ’nın ve eşinin yaşlılıklarında doğan bu çocuğa yaşayacağı konusunda kalplerini mutmain etmek için bu adı koymuştur (Fîrûzâbâdî, VI, 94).

Şehadetin altın Halkalarından biri olan bu kutlu şehidimiz hakkında Haber 7, şu haberi yapmış. 23 Yılı İsrail zindanlarında geçen Hamas lideri Yahya Sinvar’ın 18 gündür İsrail güçleri ile göğüs göğse çarpıştığı ortaya çıktı. Sinvar’ın geçtiğimiz 1 yıl boyunca birçok operasyona bilfiil iştirak ettiği ve 18 gündür şehit olduğu Refah bölgesinde işgal güçlerine karşı 4 ila 7 kişilik timler hâlinde savaştığı öğrenildi.

Hamas kaynakları, Aksa Tufanı’nı planlayan ve yöneten Sinvar’ın kurduğu özel istihbarat ve iletişim ağı ile hem sahada kalarak operasyonları hem de bütün hareketi siyasi, lojistik ve diplomasi konularında yöneterek çok farklı bir liderlik örneği sergilediğini anlattı. Sinvar’ın kasıtlı olarak savaş yanlısı gösterildiğini oysa ABD’nin barış teklifini kabul ederek ateşkes ve kalıcı barış konusunda çok önemli adımlar attığını hatırlatan Hamas kaynağı şu bilgileri paylaştı: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bütün stratejisini ölüm, işgal ve yıkım üzerine kurdu.

Şehit Olmak İstiyordu

Liderimiz Yahya Sinvar, hareketin genel sorumlusu olmadan öncede birçok çatışmaya doğrudan dâhil oldu. Siyasi Büro Başkanı olduğu 6 Ağustos’tan sonra bu operasyonlardan uzak durması yönünde üst düzey telkinler oldu. Ancak o cephe gerisinde kalmak istemiyordu. Hayatı boyunca hep şehadeti arzulayan bir kişilikti ve en ön cephede savaşıp şehit olmayı istiyordu. Şehit olduğu yerleşim alanında 4 arkadaşı ile bir operasyon yürütüyordu. Aynı noktada 2 saati aşkın çatışma yaşandı. Arkadaşları büyük ihtimalle onu korumak adına Siyonistlerin dikkatini başka yöne çekme adına yanından ayrılıp farklı bir strateji izlediklerini düşünüyoruz. Ancak İHA taramasında Komutan Sinvar’ın varlığını fark ediyorlar. Zaten 2 saati aşan çatışma boyunca birçok yerinden yaralanmış olduğunu gördük. Fakat kolu kopmuş, ayağından ağır yaralar almış olduğu hâlde dahi müthiş bir basiretle yüzünü kapatarak yapay zekânın kendisini tanımasını engelliyor. Çünkü sağ yakalanarak Siyonistlerin kendisini esirlere karşı koz olarak kullanmasını istemiyordu. 

Üzerindeki hücum yeleği, Kassam bandajı, 99’luk tespih, Kalaşnikof tüfek ve Peygamberimizin zikirlerinden oluşan dua kitapçığı aslında tüm hayatının da özeti. İsrail istihbaratı onun Der Bellah ya da Han Yunus’ta olduğuna dair bilgiler paylaşmıştı. ABD, İsrail ve tüm Batılı ülkeler yüksek teknoloji ile Yahya Sinvar’ı arıyordu ancak Sinvar Komutan da onların peşindeydi. Korkusuzca yaşadı ve kendisine yakışan şekilde şehadetle can verdi. (https://www.haber7.com/dunya/haber/3470522)

Yahya Sinvar’a selam olsun.

Yahya Ayyaş’a selam olsun.

İsmail Heniyye’ye selam olsun.

Salih Arurî’ye selam olsun.

Şeyh Ahmet Yasin’e selam olsun.

Rantîsi’ye selam olsun.

Şehit İmam Hasan el-Benna’ya selam olsun.

Mavi Marmara şehitlerine selam olsun.

Filistin ve tüm İslam diyarının tüm şehitlerine binler selam… 



Bu yazı 77 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI