Bugun...


Eyüphan Kaya

facebook-paylas
Bu dünyadan bir Narin Geçti
Tarih: 11-09-2024 12:10:00 Güncelleme: 11-09-2024 12:10:00


Narin; ince ruhlu, nazik cana yakın kimseler için dile gelen bir sıfattır, ama bu defa ad olarak bu kızımıza verilmişti. Galiba bu masum yüze de bu ad yakışmıştı. Ne yazık ki bu masum evladımızı cahiliye döneminde öldürülen kızların ölümünden daha beter bir tarzla öldürdüler.

Bakkalım “idam istemiyoruz” diyen hümanistler bu defa neye/nereye sığınacaklar? İşte kamuoyunun sesi bas bas bağırıyorlar bu adamın cezası ancak idam olmalı diyorlar.

Bir amca masum bir cana kıydı, yetmedi bir yardakçısıyla görev dağılımı yapıp güya arkasında bir iz bırakmamak için ucra bir yere defnettiler.

Kürtçe bir ata sözü var; “Xweda şüğla xirab sitar nake”(Allah kötü fili gizli tutmaz) İşte görüyorsunuz 19.günde cesedine ulaşıldı. Hele bakalım daha neler neler ortaya çıkacak. Günah yerinde durmuyor, işlendikçe daha büyük günahların oluşmasına sebebiyet veriyor. Evet masum kızların “hangi sebeple öldürüldüğünü?” sorulacağı gün yakındır.

Devlete kucak dolu teşekkür benden, nasıl da sabırla bini aşkın personelle Narin’in  narin cesedini aradı, taradı ve buldu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a, MHP Başkanı Bahçeliye ve ilgi duyan ve ğamgin olup Diyarbakırlarla hemhal olan herkese müteşekkirim.

DEM cenahı hariç, çünkü onlar bu masum yüz üzerinde siyaset yapmak istediler, kimisi Camiye, Kur’an kursuna, Cemaate Tarikata bağlamak istedi, kimisi bu Zalim, katil amcayı HÜDAPAR’lı yapmaya çalıştı, yok efendim Hizbi kontra falan gibi absürt ifadelerle ortalığı karıştırmak istediler. Halbuki seçim sonuçlarına bakılırsa bu köyle Ak Parti birinci, DEM ikinci, Hüda-Par aldıkları oy oranlarıyla üçüncü sıradadır. Ayrıca Hüda-Par’ın o köyde kayıtlı üyesi bile yoktur, kimi mega yancılar katil amcayı Hüda-Par eski ilçe başkanı bile yaptı. Yazıklar olsun bu tür kimselere, yazıklar!

Böyle hadisenin üzerine balıklama atılarak, anlık yalan dolanlarla, iftiralarla toplumun bir kesimini suçlamak akıl karı değil, ayrıca tabanı da yalan yanlışa bakmadan bu algı üzerinde konuşuyor.

Tabir yerindeyse her evde bir tuvalet vardır, misali bazen bir ailede de böyle adi kimseler çıkabiliyor, zenginlik ve hükümranlık insanın dengesini bozabiliyor, yukarıda zikrettiğim gibi günah yerinde durmuyor.

Fi tarihte cahilin biri içki içmiş, sarhoş olunca zina işlemiş, daha sonra da cinayet işlemiş, güya bu cahilin amacı içki içip sonra tövbe etmekmiş.

İşte böyle kardeş, mümkün olduğu kadar günah işlemeyeceksiniz, yüce Allah Kur’anı Kerimde “zinaya yaklaşmayın” diye emrediyor, yaklaşmak nasıl olur?

*Namahrem insanları kapalı ortamda tek kalmaları,

*El ele göz göze bakmaları,

*Belden aşağı sohbetler etmeleri,

*Birbirine salıp öpüşmeleri sonucu zina gerçekleşir.  

Evet bu olaydan pis kokular geliyor, ama yargı eninde sonunda bunu tüm basamaklarıyla açıklığa kavuşturacak, baksanıza bu narin kızımızın cesedini gizleyen adamın vicdanı bunu saklaya elvermedi, dolayısıyla ondan önce neler olup bitti?

Bu öldürmeye sebep olan asıl neden neydi?

Narin bazı  gizli günahları şahidi miydi?..  vb. soruların cevapları da gün yüzüne çıkacak, ama sebep ne olursa olsun, bu katilin bir cezası var o da idamdır, asarsınız asmazsınız, orası sizin bileceğiniz iş.

Allah böyle dertli hadislerden bu milleti, bu memleketi, insanlık alemini muhafaza etsin.

Amin demeniz dileğiyle.

Eyüphan Kaya

muslumandunya.com.tr. Genel yayın Yönetmeni.



Bu yazı 532 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI