Tweet |
Ahmet Tali
Mücahid, muhalifleri, özellikle de gayrimüslimleri, İslam yasalarını tam olarak anlamaya ve İslami değerlere saygı duymaya çağırdı.
"Bu yasaları böyle bir anlayış olmadan reddetmek, bize göre, bir kibir ifadesidir" dedi.
Mücahid ayrıca Müslümanları yasaları tanımaya ve onları daha iyi anlamak için alimlere danışmaya teşvik etti.
"Bir Müslüman'ın bu yasaları reddetmesi veya eleştirmesi, dinlerini anlama eksikliğini göstermektir ve bu tür eylemler inançlarının azalmasına bile yol açabilir" dedi.
"Afganistan İslami bir ülke olduğu için, İslami yasalar kendi toplumunda doğal olarak uygulanabilir. Kur'an-ı Kerim'in öngördüğü şekilde iyiliği teşvik etmek ve kötülüğü yasaklamak her Müslüman ve İslami hükümetin sorumluluğudur" dedi.
Mücahid, UNAMA da dahil olmak üzere çeşitli taraflarca dile getirilen endişelerin, İslam Emirliği'ni İslami Şeriat yasasını koruma ve uygulama taahhüdünden uzaklaştırmayacağını vurguladı.
Bu, Birleşmiş Milletler Afganistan Yardım Misyonu'nun (UNAMA) yaptığı açıklamada, yeni ahlak yasasından endişe duyduğunu ve kişisel davranışlar üzerinde geniş kapsamlı ve geniş kapsamlı kısıtlamalara sahip olacağını ve ahlak polisine geniş uygulama yetkileri sağladığını söyledi.
Geçen hafta İslam Emirliği, 35 maddeden oluşan "Erdemin Teşviki ve Ahlaksızlığın Önlenmesi Yasası"nın onaylandığını duyurdu.
Adalet Bakanlığı sözcüsü Barakatullah Rasouli, yasanın Faziletin Yayılması ve Ahlaksızlığın Önlenmesi Bakanlığı'nın işlerini ve muhtasiblerin (müfettişler/ahlak polisi) görev ve yetkilerini düzenlediğini söyledi.