Bugun...


Eyüphan Kaya

facebook-paylas
700 kişi vekilin konuşmasını protesto etti!
Tarih: 02-06-2024 22:59:00 Güncelleme: 02-06-2024 22:59:00


3000 kişinin takip ettiği bir Twittir sohbet odasında soruları cevaplayan  Milletvekili Mehmet Emin Ekmen protesto edildi.

Bir sohbet odası her defasında yetkili etkili birini davet edip katılımcılara söz hakkı veriyor, onlar da ilgilinin sorumluluk alanına giren soru sualleri yönlendiriyorlar.

Konuşmacılardan biri;

*6284 numaralı yasanın ıslahı,

*Mahkemeye intikal eden davalarının iki tanesinden birinin boşanmayla sonuçlandığı,

*Nafaka sorununun hayata verdiği sıkıntı,

*Genç evlilikleri cezaevi zumlu…dile  getirdi.

Milletvekili Mehmet Emin Ekmen artık sürç-i lisan mi yaptı, gerçekten bu kadar duyarsız mıydı? orasını bilemem, ama birden bire “anlattıklarınızın %90’ına katılmıyorum” demesi ve bu durumu “kadına yönelik şiddetin karşısındayım” diyerek bu efsunlu/cafcaflı laflarla vatandaşın dile getirdiği sorunlar karşısında üste çıkmaya çalışması bardağı taşıran son damla oldu, Bu cevap dinleyiciler üzerinde şok etkisi yarattı, öyle ki 5 dakika gibi kısa bir sürede 700 kişi sohbet odasından ayrıldı. Doğrusu ben de zor tahammül ettim, ama meslek icabı odada kaldım, zaten sonuna kadar kalmasaydım bu yazıyı yazma imkanım da olmazdı.

Şimdi ben huzurunuzda M.Emin Ekmen Beye soruyorum:

*Kadın erkeğini şikayet ettiği zaman mukaddesatı üzerinde yemin etse,

*Şayet beyanı yanlış çıkarsa iftiradan dolayı ceza alsa,

*Bu yanlış beyan üzerine boşanma gerçekleştiğinde kadın nafakadan mahrum kalsa, hakkaniyete daha uygun olmaz mı?

*Koca evden uzaklaştığında gidebileceği bir yer olmasın mı?

*Hemen ilk hafta içinde kocanın da ifadesi alınmasın mı?

*Bir baba gecenin 24’ünde yabancı bir züppe ile kapıya gelince “kızım kimdir bu?” diye sorunca suç olduğunu biliyor musunuz?

Bir kadın “istemediğim halde eşim beni okşadı” dese cinsel tacize girdiğini biliyor musunuz?

6284 numaralı yasaya kalırsa erkeğin bir köpek kadar da değeri yok bundan razı mısınız?

Milyonlarca çift ayrılıyor, çocukları “sosyal yetim” olarak çocuğu zaman babasız ya da annesiz kalıyorlar bu psikolojiyle yaşayan çocukların hali sizi memnun mu ediyor?

Bir süreliğine havalı/civalı yaşayan kadın cazibeliğini kaybedince o kirlenmiş haliyle sokak kedisine dönüşüyor, buna razı mısınız?

Hayat arkadaşına/nikahlı eşine bir bardak çay ikram eden kadın köle oluyor, ama günde 8-10 saat asgari ücretle çalışan çoğu aman patronundan azar işiten bir kadın özgür kadındır öyle mi? Bu mu hoşunuza gidiyor?

Kadına verilen çeşit çeşit nafakanın toplumda ne kadar sıkıntı oluşturduğunu,  bu yüzden cinnet ve cinayetlerin meydana geldiğini bilmez misiniz?

Diyarbakır’da boşanan bir çift erkeğin oturduğu evin yarısını, arabasının yarısını ve maaşının yarısını alıp, elin soytarılarıyla gönül birliği yapmaya devam edince eski eşi onu öldürdü ve 20 yıl ceza yedi, bir hukuk adamı olarak bu seni rahatsız etmiyor mu?

18 Yaş altı cinsi münasebet gönül birliğine, yani zinaya dayanırsa sorun değil ama imam nikahıyla düğün yapılmış ve evlendirilmişlerse damat hapse atılıyor bu çifte standart karşısında söyleyecek makul bir sözünüz yok mu?

Eminim iki kere düşünürseniz bunların her birinin toplumda ciddi sorun oluşturduğuna kendin de kabul edersiniz.

Ayrıca bu kadar sorunu “kadına yönelik şiddete karşıyım” diyerek işin içinde çıkmaya çalışmanız da ayrı bir sıkıntı oluştu.

Çünkü bu söz aile düşmanı feministlerin kullandığı gereksiz bir ifadedir.

Ayrıca İstanbul sözleşmesine dayanarak çıkarılan 6284 numaralı yasa aile yasası değil partner yasasıdır. Yani iki kişi nikahsız bir arada yaşamaya karar vermişlerse bu yasa onların hukukunu düzenleyen bir yasadır.

Hal böyleyken siz bu anlattıklarımın nasıl %90’ına karşı olabilirsiniz? Tam tersine bir hukuk insanı olarak %100 destek vermeniz lazımdır diye düşünüyorum. Şunu da bil ki vatandaş eski vatandaş değil, derdini de biliyor, dermanını da biliyor.

Siz böyle yersiz cevap verseniz 700 kişi tabiî ki sizi protesto eder.

Mesele budur.

Benden söylemesi.

Eyüphan Kaya

Türkiye Aile Meclisi Güneydoğu Bölge Başkanı.

 

 



Bu yazı 1261 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI