Bugun...


Şahin Kayaduman

facebook-paylas
TEVHİD VE ŞİRK!
Tarih: 08-04-2024 23:04:00 Güncelleme: 08-04-2024 23:04:00


Tevhid; yalnız Allah'a ibadet edip ve yalnızca Allah'tan yardım dilemektir..! 

Tevhid; bütün sahte ilahları ve insanlara yaşam şekli dayatan tağutları reddedip, tek bir ilaha yani Alemlerin Hakimi olan Allah'a kayıtsız ve şartsız teslim olmak demektir..! 

Tevhid; yaşamın her alanında Allah'ı birinci sıraya koyup, O'nu ama lakin/fakat demeden baş üstüne, Ya Rabbi! diyerek öncelemek demektir..! 

Tevhid; Allah'ın gücü, kudretini ve sadece kendisine ait sıfatlarını O'nun yarattığı kullarından herhangi birine vermemek demektir..! 

Tevhid; sadece Allah'a yapılması gereken ibadet ve dua'ya aracılar, şefaatçiler koyarak şirk bulaştırmamak demektir..! 

Tevhid; Allah'tan başka helal, haram, ibadet ve hüküm koyucu olmadığını bilmek demektir..! 

Tevhid; İslam dininin esaslarının Allah tarafından konulduğunu, Nebiler ve Resuller tarafından tebliğ edildiğini bilmek/inanmak  demektir..! 

Tevhid; mistik uzak doğu, Şamanizm ve İsrailiyat inançlarını İslam'a bulaştırmadan, Zuhruf-44. Ayete göre, "Şüphesiz bu Kur'an sana ve kavmine bir öğüt ve bir şereftir, Ondan hesaba çekileceksiniz" tek sorumlu olduğumuz Kitab'a  uyarak onu rehber edinmek demektir..! 

Tevhid; Allah'ın bize rehber olarak gönderdiği, din için yeterli dediği Kitab'ı anlamadan Arapça okuyup yetersiz görerek, rivayet kitaplarıyla (Hadis-ş Şerifleri değil) Allah'a karşı din uydurmamak demektir..! 

Tevhid; Muhammed Nebi (s.a.v)'nin, Allah'ın ortağı değil, kulu ve Resulü olduğunu bilmek demektir..! 

Tevhid; bir takım şizofren hastası kişilerin,  kendi hayal dünyalarında yarattıkları, Allah ve dini için söyledikleri hastalıklı zırvalarını, aslında şöyle demek istedi diyerek, te'vil etmemek demektir..! 

Tevhid; insanların elleriyle yazdıkları kitaplara değil, sadece Muhammed Nebi (s.a.v) gibi  Allah'tan indirilen Kur'an'a tabi olmak demektir..! 

Tevhid, biz atalarımızdan böyle gördük böyle  işittik, bizde böyle inanırız demeden, sorgulayıp akıl ile vahyi buluşturarak hakikate ulaşmak   demektir..! 

Tevhid; hakimiyetin ve hükmün sadece ve sadece Alemler'in Rabbi olan Allah'a ait olduğunu bilerek, hayatını ona göre şekillendirmek demektir..! 

Selam, Muhammed Nebi (s.a.v) gibi, Tevhid bilinci ile donanıp, dini Allah'a has kılarak Kur'an'a tabi olanlara olsun..!       Vesselam.



Bu yazı 404 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI