Bugun...


Misafir Kalem

facebook-paylas
SESİN SÖZÜN, İNTİKAMIN GÜÇLÜ OLSUN; GAZZEYİ UNUTMA!
Tarih: 21-07-2024 19:26:00 Güncelleme: 21-07-2024 19:26:00


Filistin'de öldürülen bebeklerin görüntüleri içler acısıdır. Çoğu zaman kelimeler kifayetsiz kalıyor. Müslüman çocuklara üzülüp ağlamıyorsak kalbimiz ölmüştür. İsrail mallarını almamakla beraber onurlu bir duruş sergilemek gerekirdi. İşgal ordusunu Müslüman devletlerinin pısırık duruşu değil halkın dik duruşu yenecektir. Yine katliam yine masum çocuklar ölüyor.

Gazze insanlığın uyanmasına vesile oldu. Duygular yetmez, kelimeler yetersiz kalır derler ya çoğu zaman Filistin'de o kadar insan ölüyor, bir maç kadar gündem olmuyor. Biraz sessiz ölün, Müslümanlar maç izliyor. Gazze'yi paylaşmadan vazgeçmeyelim, hiç olmasa o mazlumların sesi olalım. Filistinli kardeşlerimizi işgal altında zulmün çeşitleri artıyor. Siyonist ordu Filistinlileri sahada infaz etti. Zulüm ve işkenceye kıllarını kıpırdatmadan seyirci kalan kişilere yazıklar olsun. Her gün bombardıman yine bir katliam ve yine aileler yok oluyor. Boykota devam etmeliyiz.

 

Ey orduları yenilmeyen Allah’ım, Filistinli kardeşlerimizi göklerin ordularıyla destekle, ayaklarını sabit kıl, üzerlerine sabır yağdır, attıklarını hedefine ulaştır. Ümmet o kadar nimetin içinde boğulurken en alçak düşmanlara karşı ümmetin adına ilk kıblemiz için savaşan ve mücadele eden kardeşlerim savaşın içinde açlığa mahkum ediliyor. Eşi benzeri görülmemiş bu zulüm ortadayken müminlerin derdiyle dertlenmeyen kimse müminlerden değildir.

 

Maalesef gazetelerde açlıktan ölen, parçalanan çocuklar bir maç kadar değer görmedi. Öte yandan Filistin’de bir bebeğin bir "baba" deme feryadı dünyanın dört bir yanına ulaşıyor. Karanlığın sona ereceği gün yakındır. Gazze'nin işgal edilmesi nasıl bir dünya düzeniyle karşı karşıya olduğumuzu gösterdi.

 

Bu bakımdan birçok insanın uyanmasına vesile oldu. Filistin’in İslam Toprakları olması peygamberlerin beşiği olması ve Allahın mübarek kıldığı mescidi Aksa‘nın da içinde olması nedeniyle her Müslümanın ortak davasıdır. İslami çözümlere yönelmekten başka çıkar yol yoktur.

 

Derhal birleşmemiz ve yardımlaşmamız gerekiyor, bugün en büyük farz budur.

 

Yusuf Öztek-Batman



Bu yazı 778 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI